søndag 12. mai 2013

Hestehov


På oppfordring fra Hege på fra godt-sunt-og-billig lagde to oppskrifter med hestehov (!).  Jeg lager jo sjelden desserter, men det ble hestehov-panacotta og hestehovkrem. Det har aldri slått meg at man kan spise disse fine vårblomstene, så det var en morsom utfordring. 

Oppskriftene er Hege sine.

Hestehov Panacotta




4 personer

2,5 dl fløte

40 blomster 

2 g gelatin
kaldt vann

12 g sukker



Til pynt: (kandiserte blomster)
20 blomster, 1 eggehvitte, sukker:

-pisk eggehvitten litt og pensle på (eller dypp) blomsten, strø på sukker og tørk de.





Pannacotta: Ha gelatinen i 2 ss kaldt vann

Kok opp 1,25 dl fløte med blomstene , la stå og trekke 1 time(uten varme). sil blandingen.

Smelt gelatinen i micron (tid?) bland i den silte (kalde)fløteblandingen.

Pisk 1,25 dl fløte til krem med sukkeret.

Bland de to blandingene, ha i 4 skåler 

Pynt med de kristaliserte blomstene.




Blomsterbladkrem


Denne ble litt fail, for kremen skar seg kort etter at jeg blanda den sammen, så jeg har bare dette ene bildet (som sagt, desserter er ikke min greie..), men smaken ble god i det minste.


4 dl vann
3 ss blomsterblad(det gule på bomsten)
60 g sukker
60 g honning
litt safran (gurkemeie)
4 eggeplommer
2 dl fløte
3 eggehvitter



-Kok opp vann med blomsterbladene la trekke i 10 minutter, 
-ha i safran, sukker og honning og la koke inn til 1,5 dl (sirup)
-pisk sammen eggeplommene og tilsett den varme sirupen, varm opp under omrøring så det tykner (til ca 80 grader-vær forsiktig så dt ikke blir eggerøre)
-avkjøl
-2 dl fløte piskes til krem
-eggehvittene piskes stive 
de tre blandingene blandes

Pynt med blomster...





3 kommentarer:

  1. Så Gøy at de falt i smak :-)

    Det er spennende med alle de spiselige vekstene rundt oss, ofte kalt ugress ;-)

    SvarSlett
  2. Det smakte veldig godt. :) Hadde trodd at det kunne bli litt bitter bismak, men det var mer blomster-aktig smak egentlig.

    SvarSlett